Ο Σπύρος Σιάσος κατάγεται από το Μεσολόγγι. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πεδίο της Μουσικής Παιδαγωγικής. Θέμα της Διδακτορικής Διατριβής του είναι η τέχνη και η παιδαγωγική του ταμπουρά στο περιβάλλον των Μουσικών Σχολείων. Επιπρόσθετα, είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Μουσικής Παιδαγωγικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Neofit Rilsky του Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας, του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Είναι κάτοχος Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής με καθηγητές τους κ. Ιωάννη Δακαλάκη και κ. Σπυρίδωνα Γεωργακόπουλο και Πτυχίου Ανώτερων Ευρωπαϊκών Θεωρητικών (Φυγής) με καθηγητή τον κ. Μιχάλη Τσαούση.
Την πρώτη του επαφή με τον ταμπουρά οφείλει στον Ευγένιο Βούλγαρη, τη γνώση της οργανοχρησίας του τούρκικου saz στους Ross Daly, Mehmet Erenler και Erdal Erzincan και του πέρσικου setar στον Hamid Modebassem.
Από το 2002 διδάσκει Μουσική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, στα πλαίσια της Δημόσιας Εκπαίδευσης έχει διδάξει ταμπουρά στα Μουσικά Σχολεία Αγρινίου, Τρίπολης και Ιλίου όπου και ανέπτυξε την παρούσα Μέθοδο Διδασκαλίας και Οργανοχρησίας του Ταμπουρά.
Το 2015 συμμετείχε ως Ειδικός Επιστήμονας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στην εκπόνηση των Προγραμμάτων Σπουδών για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Λύκεια στο θεματικό πεδίο/κατεύθυνση «Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική».
Τον Νοέμβριο του 2015 παρουσίασε στο 7ο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ) εισήγηση με θέμα: «Μέθοδος Οργανοχρησίας του Ταμπουρά με χρήση Βυζαντινής Σημειογραφίας. Μια Διαθεματική Προσέγγιση στη Διδασκαλία της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής».
Από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Νοέμβριο του 2018 διετέλεσε μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Μουσικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.